PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-11-21 15:23:27

Dee, aga palun: 
4 toasooja munavalget soola 250 g suhkrut 2 tl maisitärklist paar tilka vanilliekstrakti 1 tl valget veiniäädikat

Serveerimiseks: 3 dl vahustatud 35% rõõska koort 10 granadilli viljaliha

Kuumuta ahi 170ºC. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista paberile 23 cm rõngas. Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanill ning sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks. Pane ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 140ºC. Küpseta 1 tund. Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda. Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule (st keera pavlova ringi). Kata vahukoorega ning kaunista granadillidest uuristatud sisuga.

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "How to Eat" (1998). Temperatuure on veidi muudetud (algselt 180/150 ning 1,5 tundi).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2015-12-13 19:10:39

Aitäh, Pille! :)

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2016-02-13 21:23:06

Tegin Pavlova selle retsepti  järgi. Imehea sai.

Hexy asjatab

ilona
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2016-07-01 21:12:20

Tere, olen siin uueke. Olen juba mitu aastat Pavlovat teinud, aga mure algas eelmine aasta.

Vahustan ja teen õik õieti, ahju läheb imeilusana. Ilus tugev läikiv vaht, ei kuku kausist välja :) Siis kerkib ahjus ja siis mingi hetk vuss ja vajub alla. 

Täna siis mässasin uuesti. Ostsin ahjutermomeetri, no et sai kindel oleks. Kas see vahu alla langemine võib sõltuda ka temperatuuri kõikumisest?

 

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >